Επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν την προεδρική φρουρά. Περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία αυτή την επίσκεψη για την οποία είχαν προετοιμαστεί, αλλά και είχαν προετοιμάσει ανάλογο υλικό.

Αρχικά με την υπεύθυνη του προγράμματος συζήτησαν για την ιστορία της προεδρικής φρουράς, απάντησαν σε ερωτήσεις, είδαν τις στολές, το σπαθί από το 1821 και φόρεσαν τα τσαρούχια με μεγάλο ενθουσιασμό! Όταν είδαν τον υποδιοικητή και του έδωσαν το βιβλιαράκι με τις ζωγραφιές τους και μια καρδιά με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά τους, που τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις! Έπειτα φωτογραφήθηκαν με τους εύζωνες στην εσωτερική αυλή και η επόμενη στάση μας ήταν στον κ. Λάζο που τόσα χρόνια ράβει τις στολές και με ιδιαίτερη προσοχή τα γιλέκα. Επόμενη στάση στον κ. Δερματά, που εκείνη την ώρα έφτιαχνε με τους βοηθούς του τα τσαρούχια και μας εξήγησε τη διαδικασία κατασκευής τους. Τσαρούχια υπό κατασκευή πάνω στον πάγκο, άλλα επιδιορθωμένα και άλλα για επιδιόρθωση, έκαναν μεγάλη εντύπωση στους μαθητές και ιδιαίτερα οι εύζωνες που περίμεναν στη σειρά τους για να τα παραλάβουν.

Μετά από τόσες επισκέψεις ήρθε η ώρα να φάνε το κολατσιό τους στην τραπεζαρία, όπου συζήτησαν και με τους εύζωνες! Στο τέλος, αφού ευχαριστήσαμε όλους τους υπεύθυνους, είδαμε και τους εύζωνες που λόγω βροχής επέστρεφαν με το τζιπ γιατί οι στολές τους δεν έπρεπε να βραχούν!

Ήταν μια επίσκεψη που μας συγκίνησε και σαν δασκάλα τους εύχομαι να καμαρώσω τους μικρούς μου μαθητές και στην προεδρική φρουρά!

« από 29 »

Βιολέττα Παραμπάτη